Proiect pentru furnizarea de servicii publice online la Prefectura Alba

Alba, furnizare, servicii publice online, POSCCE, proiect, finantare

Subprefectul Raul Tudorascu a declarat ca prin implementarea proiectului “Institutia Prefectului Judetul Alba, furnizoare de servicii publice online” s-ar pune la dispozitia beneficiarilor servicii administrative prin mijloace electronice.

Unul din obiectivele specifice ale proiectului vizeaza automatizarea procedurilor administrative care au loc intre Prefectura si administratia publica locala, mediul de afaceri si cetateni.

Acestia vor avea posibilitatea sa efectueze online majoritatea procedurilor administrative specifice: verificarea legalitatii hotararilor emise de administratiile locale, raportarile serviciilor deconcentrate, autorizatii colectare deseuri, depunere petitii etc. Sistemul va permite beneficiarilor sa obtina online informatii actualizate privind stadiul procedural al serviciilor sociale.

Un alt obiectiv specific este eficientizarea si rentabilizarea activitatii din cadrul Institutiei Prefectului, cat si pentru beneficiarii serviciilor, prin reducerea costurilor in urma generalizarii furnizarii de servicii procedurale, de comunicare si de informare online.

Eficientizarea si cresterea transparentei in comunicare cu beneficiarii serviciilor publice desfasurate de Institutia Prefectului prin implementarea de sisteme electronice de registre si publicatii oficiale, anunturi de sedinte publice, baza de date pentru informare, forumuri de discutii reprezinta un alt obiectiv.

Asigurarea de echipament hardware si aplicatii software adecvate pentru digitizare, evidenta, stocarea si consultarea online a documentelor, instruirea utilizatorilor sistemului informatic din Institutie si promovarea proiectului si a serviciilor publice oferite sunt celelalte obiective specifice ale acestui proiect.

Obiectivul general al acestui proiect va fi atins prin desfasurarea in perioada de implementare a mai multor activitati, precum dezvoltarea Sistemului Informatic Integrat, achizitia echipamentelor necesare, achizitionarea si implementarea de solutii de semnatura electronica si organizarea de cursuri de pregatire profesionala pentru utilizatori/administratori.

Prin realizarea acestui proiect se vor putea furniza servicii publice de informare si instruire online catre cetateni, institutii ale administratiei publice si catre mediul de afaceri.

Totodata se va realiza si eficientizarea activitatilor interne ale Institutiei Prefectului prin utilizarea mijloacelor specifice TIC- sistemul informatic integrat.

In valoare totala de peste 6,5 milioane de lei, proiectul a fost depus pe Axa Prioritara III – “Tehnologia informatiei si comunicatiilor pentru sectoarele privat si public”, Domeniul Major de Interventie “Dezvoltarea si cresterea eficientei serviciilor publice electronice”, Operatiunea 1 “Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.