Producatorii agricoli – subventionati in continuare

Producatorii agricoli ar putea primi in continuare ajutorul financiar de doua milioane de lei pentru fiecare hectar detinut, suprafata maxima pentru care subventia va fi acordata fiind de cinci hectare, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Agriculturii.

“Valoarea estimata a sumei necesare pentru acordarea ajutorului este de 10.000 de miliarde de lei, din care aproximativ 1.700 miliarde de lei reprezinta sumele care ar urma sa fie alocate in aceasta toamna”, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa Miron Moldovan, director in Ministerul Agriculturii. In prezent, proiectul se afla la Ministerul Finantelor Publice, urmind ca decizia in privinta posibilitatii acordarii subventiilor sa fie luata cit de curind. Beneficiarii pot fi producatorii agricoli, persoane fizice, care au in proprietate o suprafata de teren arabil, exploatat direct, de pina la cinci hectare.

Acordarea subventiilor se va face in mai multe etape si va viza alocarea de sume atit pentru infiintarea culturilor in toamna, precum si pentru realizarea araturilor in primavara anului viitor, lucrari de fertilizare si erbicidare, intretinerea culturilor si recoltare. Intr-o prima etapa, producatorii vor primi bani pentru insamintarile de toamna, urmind ca programul sa fie continuat anul viitor.

Sursa: , Ziarul de Iasi online, 18 august 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.