De trei ori mai multi bani decat suma alocata Regiunii Nord-Vest, solicitati pentru scoli si universitati!

ADR NV, proiecte, infrastructura, educatie, finantare, POR

Este cea mai mare depasire a unei alocari financiare in regiunea noastra, in ceea ce priveste POR!

Un numar de 96 proiecte au fost depuse la sediul Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest de catre autoritatile publice locale si universitati, pana la data de 31 iulie 2009, ora 12, cand a intrat in vigoare suspendarea domeniului major de interventie 3.4. “Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”, axa 3, POR.

Cele 96 de proiecte solicita in total o finantare de 99 milioane Euro.

Intrucat alocarea financiara pentru Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord) pentru intreaga perioada 2007-2013, pentru acest domeniu major de interventie, este de numai 34,44 milioane Euro, suma solicitata reprezinta 287% fata de suma alocata.

Reamintim ca suma totala alocata Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord) pe toate axele POR, pentru intreaga perioada 2007-2013, este de 514 milioane euro.

Pana in acest moment, proiectele depuse pe toate domeniile majore de interventie solicita suma de 504 milioane Euro. Aceasta situatie reconfirma faptul ca regiunea noastra dispune de un portofoliu consistent de proiecte pentru toate tipurile de finantari din cadrul Programului Operational Regional.

Pentru mai multe informatii privind situatia depunerilor de proiecte pentru POR la ADR Nord-Vest, puteti consulta cea mai recenta situatie statistica, postata aici.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.