Proiect de promovare a apelor minerale in judetele Harghita si Covasna

Consiliul Judetean Harghita a depus in cadrul Programului Operational Regional un proiect in valoare de aproape 10 milioane de lei, care va fi derulat in colaborare cu Consiliul Judetean Covasna.

Proiectul are ca obiectiv principal cresterea atractivitatii turistice a celor doua judete, pe baza proprietatilor curative a apelor minerale existente in zona.

Potrivit initiatorilor proiectului, apele minerale sunt insuficient exploatate in cele doua judete, al caror potential este urias. Presedintele Harghita, Borboly Csaba, a subliniat ca Harghita si Covasna dispun de un numar foarte mare de izvoare de apa, dar foarte putine dintre ele sunt exploatate.

“In afara izvoarelor din Bodoc, Valcele, Tusnad, Sancraieni, Borsec si din alte cateva localitati, apele minerale au o utilizare foarte redusa, numai pentru consum local – cum ar fi izvoarele din Tusnad Sat, Cetatuia, sumuleu Ciuc, Homorod Bai – ori s-au realizat bai traditionale de interes local, care prezinta o atractie locala”, a spus presedintele CJ Harghita.

Borboly Csaba considera ca este extrem de important sa se realizeze un marketing comun al apelor minerale si implicit al localitatilor de origine si prezentarea lor ca un produs turistic cu o specificitate aparte, fapt care va asigura orientarea potentialilor vizitatori spre locatiile din judetele Harghita si Covasna.

“Primul si cel mai important pas este realizarea unui marketing comun a apelor minerale, care asigura orientarea potentialilor vizitatori spre locatiile din judetele Harghita si Covasna. Promovarea in comun in cele doua judete a apelor minerale poate fi un act pozitiv si din punctul de vedere al dezvoltarii generale economice si sociale”, a afirmat Borboly Csaba.

In proiect sunt incluse 38 de locatii din cele doua judete care vor beneficia de fonduri pentru promovarea izvoarelor de apa minerale existente. Potrivit sursei citate, promovarea se va face prin participare la expozitii, prin marcaje, prin editarea unor publicatii dar folosind si media electronica.

Presedintele CJ Harghita considera ca prin derularea acestui proiect in zona vor veni atat turisti romani, cat si turisti straini, iar atractivitatea celor doua judete va creste.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.