Proiecte de 82 de milioane de euro pentru Cluj-Napoca

Cluj-Napoca, fonduri europene, proiecte, POR, finantare, infrastructura

“Au fost create mai multe directii: o directie economica, cu 5 proiecte importante, o directie a infrastructurii urbane, cu 10 proiecte, si o directie a asistentei sociale, cu 12 proiecte. Toate aceste proiecte insumeaza o valoare de 82 milioane de euro”, a declarat primarul Sorin Apostu.

Proiectele privind infrastructura urbana au o valoare totala de 406 milioane de lei, cele economice au o valoare de 129 milioane de lei, iar valoarea proiectelor sociale se ridica la 43 de milioane de lei. Din valoarea totala de 587 de milioane de lei a celor 27 de proiecte clujene, cele 82 de milioane de euro ar urma sa fie primite de municipiul Cluj-Napoca pana in anul 2013, in calitatea sa de pol de crestere.

“Asteptam avizele interministeriale si ale Ministerului dezvoltarii, dupa care proiectele pot incepe sa fie depuse pentru a fi studiate si credem ca vom face licitatii in acest an si vom incepe sa construim, daca nu sunt foarte multe contestatii”, a afirmat Apostu.

Printre cele 27 de proiecte clujene se numara crearea unui centru regional de excelenta pentru industrii creative, crearea unui centru de sprijinire a afacerilor, dar si proiecte care vizeaza reabilitarea unor monumente sau cladiri, modernizarea liniilor de tramvai sau extinderea sistemului de transport in comun in viitoarea zona metropolitana.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.