Lipsa comunicarii creste incertitudinea in derularea proiectelor din cadrul POS DRU

POSDRU, lipsa, comunicare, proiecte, finantare, informatii, Dumitru Oprea

Parlamentarul iesean a spus: “Fundatia Iosif din Iasi ne-a comunicat faptul ca proiectul Educatia inseamna viitor!, depus si aprobat, din iunie 2009, in cadrul liniei de finantare Nu abandona scoala!, nu are inca semnat contractul de grant cu organismul intermediar. Este un proiect care are drept solicitant Directia de Asistenta Comunitara Iasi, in parteneriat cu fundatia susmentionata.”

Ca urmare, domnul Dumitru Oprea a solicitat Directorului general al Organismului Intermediar POS DRU, din cadrul Ministerului Educatiei, sa transmita situatia proiectului, motivele pentru care contractul nu s-a semnat, precum si masurile ce vor fi luate pentru a clarifica problema.

De asemenea, senatorul a cerut o mai mare responsabilitate si transparenta din partea autoritatii, avand in vedere numeroasele sesizari privind lipsa informatiilor despre proiectele aprobate, dar necontractate, precum si neincadrarea in termenele de derulare a procedurilor de selectie si semnare a contractelor de finantare.

Senatorul Dumitru Oprea a declarat: “Lipsa comunicarii creeaza mari probleme in randul solicitantilor de fonduri, avand in vedere dificultatile de planificare si prognoza a unor activitati si surse de finantare. Se pare ca birocratia si/sau dezinteresul anumitor persoane nu fac decat sa vina in contradictie cu deciziile guvernului de crestere a ratei de absorbtie a fondurilor europene. Organismele intermediare au un rol hotarator in aceasta privinta, insa, de multe ori, se pare ca ori nu vor, ori nu pot. Pentru a elimina orice comentariu la adresa lor, trebuie sa comunice si sa aiba un comportament adecvat in raport cu beneficiarii de fonduri.”

Sursa: Birou Senatorial Dumitru Oprea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.