Volksbank a gasit drumul spre Iasi

Cea mai mare banca populara din Germania, Volksbank si-a deschis sucursala in Iasi. Sucursala bancii este situata pe bulevardul Independentei, vizavi de Universitatea de Medicina si Farmacie.

Pentru atragerea clientilor, sucursala Volksbank va avea o oferta promotionala: constituirea de depozite pe perioade de pina la 3 luni cu dobinda preferentiala (clientul va primi 1% in plus la dobinda acordata in mod curent de banca pentru depozitele in lei si 0,5% in plus pentru cele constituite in euro sau dolari), emiterea de carduri Visa Electron fara plata taxelor de emitere, acordarea de credite atit pentru persoane fizice, cit si pentru societati comerciale fara plata taxei de analiza a dosarului de credit, deschiderea de conturi curente atit pentru persoane fizice, cit si pentru societati comerciale fara plata comisioanelor aferente si efectuarea de plati in lei fara necesitatea platii comisioanelor de transfer.

“Obiectivele bancii pe termen scurt prevad deschiderea a cel putin inca sase unitati pina la sfirsitul anului, in Ploiesti, Pitesti si Bucuresti. Pina la sfirsitul anului 2005 ne propunem sa atingem in Romania o cota de piata de 1,5%. Volksbank are in vedere o dezvoltare durabila, bazata pe o strategie pe termen mediu si lung focalizata asupra persoanelor fizice si a intreprinderilor mici si mijlocii” a declarat Laurentiu Mitrache, presedintele Volksbank Romania.

In prezent, banca are o retea proprie de 14 unitati bancare situate in zece orase din tara si un numar total de 34.000 de clienti. Urmind exemplul Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Volksbank a lansat in aceasta luna creditul imobiliar “Ecocredit”, un credit pentru locuinta combinat cu un depozit bancar care determina scaderea ratei de dobinda la creditul achizitionat si economisirea lunara a unor sume de bani prin constituirea unui depozit.

In primele sase luni ale anului 2004, Volksbank Romania a acordat credite in valoare totala de 141,7 milioane de euro si a atras depozite in valoare de 60,4 milioane de euro. Activele totale detinute de banca insumeaza in acest moment 181 de milioane de euro.

Sursa: , Ziarul de Iasi online, 19 august 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.