Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a acordat garantii de peste 578 de Miliarde

Din anul 2002 si pana in luna iunie a acestui an, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a sprijinit proiecte de investitii pe termen scurt, mediu si lung in valoare de 578,14 Miliarde de lei.

Potrivit datelor Agentiei pentru IMM-uri, FNGCIMM a aprobat 219 garantii, dintre care 126 sunt aferente creditelor pe termen mediu si lung, in valoare de 287,7 miliarde de lei – 57,5% – iar 93 reprezinta garantii aferente creditelor pe termen scurt, in valoare de 251,9 Miliarde de lei.

Exceptand Bucurestiul, care reprezinta 11,8 % din total – cea mai mare putere de garantare a creditelor, judetele cu cel mai mare procent in total garantii acordate au fost Maramures, Prahova, Vrancea, Covasna, Mures, Arges si Galati, cu procente cuprinse intre 8,6-15 % din total. Cele mai multe IMM-uri care au obtinut o garantie pentru un credit FNIGCIMM au fost din industrie – 66,2 % din total, constructii – 20,2 %, servicii – 7,03 %, transporturi – 3,36 % etc.

Pentru acest an, Agentia pentru IMM-uri are in vedere constituirea unei retele nationale de fonduri de garantare in 15 orase principale din tara, care au ca scop cresterea accesului IMM-urilor la finantare.

Sursa: , Adevarul online, 20 august 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.