Ministrul Lasylo Borbely a inaugurat un proiect PHARE la Sovata

Sovata, proiect, PHARE, statiune, finantare, investitii, Laszlo Borbely

Proiectul “Reabilitare drumuri urbane in Statiunea Balneoclimaterica Sovata” are o valoare totala de 5,8 milioane de euro fara TVA, a fost finantat prin Programul PHARE 2005 in proportie de 63% si co-finantat din fonduri nationale (21%) si locale (16%).

Prin proiectul inaugurat vineri au fost reabilitate si asfaltate 15 strazi, cu o lungime totala de 14,38 kilometri si au fost refacute trei poduri rutiere. “A fost unul dintre putinele proiecte PHARE care a reusit sa fie predat la timp. La noi ne miram, este ceva iesit din comun, cand facem o treaba ca lumea. Haideti sa schimbam macazul. Trebuie sa avem grija de aceste statiuni”, a declarat ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, imediat dupa taierea panglicii inaugurale.

Borbely a precizat ca, daca Romania avea o strategie de guvernare in ceea ce priveste dezvoltarea turismului din 1990 incoace, “acum aveam mult mai multi bani, aveam mai multi turisti”.

“Si Romania, care este o tara absolut minunata din punct de vedere al posibilitatilor turistice, din pacate, din 1990, nu a reusit sa aiba si o strategie coerenta, care inseamna si infrastructura, inseamna servicii. stiti ca, din Europa, mai mult de 40% din apele termale sunt in zona aceasta de Vest si de Centru a Romaniei? Uitati-va cate hoteluri wellness de categoria I sunt in Romania. Din pacate, foarte putine. Aici, slava Domnului, iata, suntem in Sovata unde a inteles Primaria ca trebuie sa vina cu proiecte”, a conchis ministrul.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.