Fondurile Uniunii Europene pentru Republica Moldova vor fi distribuite de la Iasi

Incepand cu data de 1 septembrie 2004, toate programele finantate de Uniunea Europeana care au in vedere relatia Romaniei cu Republica Moldova vor fi accesate de la o Agentie care va functiona la Iasi.

Agentia de Administrare si Implementare a Programelor de Vecinatate dintre Romania si Republica Moldova este noul organism creat pentru acest scop. Proiectul a fost realizat de Agentia de Dezvoltare Nord-Est,in parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Nord-Vest, iar costurileinfiintarii noii institutii sunt suportate de catre Ministerul Integrarii Europene. Astfel, Agentia va concentra activitatea care arein vedere relatiile transfrontaliere din judetele Iasi, Vaslui, Botosani si Galati.

“De la aceasta Agentie vor fi accesate proiectele si vor fi efectuate platile pentru programele din sectorul transfrontalier”, a declarat Lucian Flaiser, presedinte al Consiliului de Dezvoltare Regionala si al Consiliului Judetean Iasi. Pentru inceput, Agentia va avea un singur salariat, dar pana la sfarsitul anului personalul institutiei va fi extins. Agentia care se va ocupa de relatiile cu Republica Moldova va mai presta si servicii de consultanta pentru beneficiarii de proiecte.

In luna noiembrie a acestui an va fi lansat un program Phare destinat special relatiei de vecinatate cu Republica Moldova. Valoarea fondurilor pe care Uniunea Europeana le pune la dispozitie prin intermediul acestui program se ridica la o suma de aproximativ 3 Milioane Euro.

Sursa: , Ziua de Iasi, 22 august 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.