Primaria municipiului Ramnicu Valcea reabiliteaza cladirea Colegiului National “Alexandru Lahovari”

Ramnicu Valcea, Colegiu National, proiect, finantare, ADR SV Oltenia

Durata proiectului este de 36 de luni de la semnarea contractului de finantare, iar derularea sa nu va afecta procesul de invatamant.

Proiectul care vizeaza reabilitarea sediului uneia dintre cele mai prestigioase unitatati de invatamant preuniversitar din Ramnicu Valcea, imobil datand din anul 1910 si incadrat ca monument istoric de Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, a fost depus de reprezentantii Primariei municipiului Ramnicu Valcea la Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia in data de 30 aprilie 2009, iar in urma procesului de evaluare proiectul a fost declarat admis pentru finantare.

Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea calitatii infrastructurii de educatie si a dotarilor institutiei de invatamant pentru asigurarea unui proces educational la standarde europene, iar obiectivele specifice sunt reabilitarea si modernizarea cladirii si modernizarea si dotarea infrastructurii educationale a colegiului.

Categoriile de lucrari propuse cuprind realizare rosturi seismice, camasuieli ale peretilor, inlocuire plansee din lemn si beton armat, intarire fundatie si structura de rezistenta, pereti din beton armat, inlocuire acoperis, hidroizolatii, restaurare fatada si finisaje interioare. De asemenea, vor fi inlocuite instalatiile sanitare, electrice si termice din cladire.

O importanta deosebita va fi acordata egalitatii de sanse, iar in acest sens va fi creata infrastructura necesara persoanelor cu dizabilitati (servoscari pentru persoanele cu dizabilitati, lift in interiorul colegiului, grupuri sanitare).

De asemenea, salile de curs din corpul ce urmeaza a fi reabilitat vor fi dotate cu echipamente IT necesare desfasurarii orelor intr-o maniera optima: calculatoare, videoproiectoare, imprimante, ecrane videoproiector, software didactic, camere video, aparate foto etc.

Laboratoarele vor fi echipate cu aparatura IT si dotari specifice (mulaje, planse, truse analize, eprubete, substante etc.), iar sala de sport va fi si ea dotata cu aparatura moderna specifica (aparate fitness, mingi etc)

Cu ocazia ceremoniei de semnare de la Primaria municipiului Ramnicu Valcea intre directorul ADR S-V Oltenia, Marilena Bogheanu, si primarul interimar, Romeo Radulescu, s-a subliniat faptul ca municipalitatea Ramnicului a facut toate demersurile pentru atragerea de finantari pentru cat mai multe programe de dezvoltare, Planul Integrat de Dezvoltare Urbana numarand nu mai putin de 8 alte proiecte aflate in diferite stadii de evaluare.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.