Doua milioane de euro pentru reabilitarea unui colegiu national din Bistrita

Bistrita, finantare europeana, reabilitare, ADR NV, modernizare

Contractul depus in aprilie 2009 la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest a fost semnat de primarul Bistritei, Ovidiu Cretu, in prezenta conducerii colegiului, iar lucrarile sunt estimate sa inceapa cel mai probabil in luna iunie, dupa finalizarea anului scolar.

Cei circa 1.700 de elevi ai colegiului bistritean vor fi obligati, astfel, ca din toamna sa studieze fie pe schimburi, fie in alte unitati scolare, pentru ca lucrarile de consolidare si modernizare vor dura pana in luna august a anului 2012.

Potrivit directoarei colegiului, Camelia Tabara, doar noua sali de clasa vor putea fi folosite incepand cu anul scolar viitor, motiv pentru care, pe durata vacantei de vara, se vor cauta solutii de relocare a cursurilor.

Cele doua milioane de euro vor fi folosite pentru reabilitarea exterioara si interioara a cladirii si a vechii sali de sport, crearea de facilitati speciale pentru persoanele cu dizabilitati, reabilitarea instalatiilor electrice, sanitare si termice si pentru dotarea cu echipament IT si mobilier.

Durata implementarii proiectului de este 29 de luni.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.