Prioritatea AM POS DRU – cresterea ratei de absorbtie a fondurilor europene

prioritate, AM POS DRU, rata de absorbtie, fonduri europene, Anca Cristina Zevedei

In acest sens, Guvernul Romaniei a inclus in programul de guvernare, ca fiind una dintre prioritati, cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene.

Tinand cont de faptul ca specialistii in MMFPS au considerat gradul de absorbtie a fondurilor europene prin programele POS DRU ca fiind nesatisfacatoare, mandatul fostului director general AM POS DRU nu a mai fost prelungit.

Pozitia de director general interimar a fost ocupata de dna. Anca Cristina Zevedei, a carei prioritate va fi gasirea modalitatilor potrivite de a scurta termenele de evaluare si contractare a proiectelor POSDRU, precum si urgentarea rambursarilor cheltuielilor eligibile conform procedurilor.

Decizia de numire a dnei Anca Cristina Zevedei in functia de director interimar s-a bazat pe pregatirea profesionala: absolvent al Universitatii Politehnice Bucuresti, cu specializare in ingineria proiectelor, masterand in domeniul resurselor umane in cadrul UPB, absolvent al Facultatii de Drept, masterand in relatii internationale si integrare europeana – SNSPA.

De asemenea, decizia de numire s-a bazat si pe experienta profesionala a dnei. Anca Cristina Zevedei, dansa ocupand anterior postul de director coordonator al Organismului Intermediar Regional POS DRU Bucuresti – Ilfov, functie care creeaza premiza ca va putea performa in functia de director general interimar AM POS DRU fara a avea nevoie de o perioada de acomodare sau de intelegere a mecanismelor particulare de functionare a institutiei.

Atacurile la persoana aparute in ultimele zile in mass-media la adresa dnei. Anca Cristina Zevedei sunt nefondate si este regretabil faptul ca aceste atacuri afecteaza imaginea unei institutii serioase cum este AM POS DRU, intr-un moment in care o evaluare pozitiva la Comisia Europeana in vederea maximizarii ratei de absorbtie a fondurilor europene este extrem de importanta.

Curriculum Vitae – Anca Cristina Zevedei

Sursa: , Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.