Primariile din judetul Olt vor garantii guvernamentale de 11 milioane lei pentru cofinantari

garantii guvernamentale, cofinantare, proiecte, fonduri nerambursabile

Prefectul Leonid Moisiu a declarat ca sase primarii din judetul Olt – Slatina, Potcoava, Brebeni, Slatioara, Spineni si Valcele – si-au anuntat intentia de a solicita garantii guvernamentale pentru a putea obtine credite necesare cofinantarii unor investitii in infrastructura rutiera, de alimentare cu apa si in infrastructura din domeniul educatiei.

In aceste localitati sunt in derulare proiecte cu finantare nerambursabila in valoare de 329 milioane de lei iar primariile sunt in impas in ceea ce priveste banii pentru cofinantari.

“Valoarea cofinantarii ce trebuie asigurata de autoritatile locale si pentru care se estimeaza initierea procedurii acordarii de garantii guvernamentale este 11.213.000 lei. Proiecte ce se deruleaza cu fonduri europene nerambursabile avem in mult mai multe localitati, dar autoritatile locale au apreciat ca pot asigura fondurile pentru cofinantare fara a apela la imprumuturi” – a spus prefectul Leonid Moisiu. Printre proiectele pentru care este nevoie de imprumut pentru cofinantare este si unul al Primariei Valcele, care urmareste pastrarea si promovarea mostenirii culturale rurale, in speta a calusului.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.