Proiect pentru modernizarea si reabilitarea Grupului Scolar “Gheorghe Asachi” din Galati

Galati, ADR SE, proiect, modernizare, POR, finantare, contract

Primarul municipiului Galati, Dumitru Nicolae, si directorul din cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est, Jenica Craciun, au semnat contractul de finantare.

Durata de implementare a proiectului este de 12 luni si presupune reabilitarea si modernizarea celor trei spatii ale acestui grup scolar.

Este vorba despre doua corpuri de cladiri in care invata elevii si care necesita reabilitare si noi dotari, dar si cantina care in ultimii ani nu a mai beneficiat de autorizatie sanitara de functionare din cauza conditiilor improprii si a lipsei dotarilor.

In plus, de aceasta cantina ar putea beneficia pe langa elevii de la “Gheorghe Asachi”, si cei ai Colegiului Tehnic “Dumitru Motoc”, aflat in imediata vecinatate.

Reabilitarea si modernizarea celor trei spatii va permite desfasurarea procesului de invatamant in conditii corespunzatoare, inclusiv de siguranta a elevilor si profesorilor, crearea unor conditii adecvate de pregatire, pentru elevi si profesori, si urmarirea facila a desfasurarii procesului de invatamant.

“Sunt trei parti la acest proiect: Ministerul Dezvoltarii Regionale, Primaria si Agentia pentru Dezvoltare Regionala in calitate de organism intermediar. Este un contract important, la fel ca toate celelalte semnate in cadrul POR. Este adevarat ca este intr-un domeniu major de interventie, pentru educatie, care e sufocat de cereri de finantare pe care le-am primit pana la suspendarea depunerii in cadrul acestui domeniu major. Exista insa si dorinta de a gasi solutii pentru finantare a proiectelor din lista de rezerva, lista pe care si judetul Galati are un numar important de proiecte, in afara de cele care au fost finantate si care se incadreaza in valoarea alocata regiunii”, a declarat Jenica Craciun.

Din valoarea totala a acestui proiect de 8.571.722 de lei, asistenta financiara nerambursabila este de 6.807.470 de lei, iar contributia solicitantului este de 256.730 de lei.

In prezent, la Grupul scolar “Gheorghe Asachi” invata 1.200 de elevi, iar procesul educational este asigurat de 85 de salariati.

In domeniul educational se mai afla in implementare alte doua scoli din municipiul Galati, respectiv Colegiul de Industrie Alimentara “Elena Doamna” si scoala nr. 38 “Grigore Moisil”.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.