Romii vor fi spalati cu bani europeni

centru de igienizare, romi, Baia Mare, proiect, POR, finantare

Reprezentantii Serviciului Public de Asistenta Sociala (SPAS) din Baia Mare au primit unda verde pentru un proiect in valoare de aproximativ 3.495.000 de lei, care prevede ridicarea unui centru modern dedicat in special tiganilor din Maramures. Acestia vor avea posibilitatea de a primi lectii cu privire la igienizare.

Finantarea proiectului urmeaza sa fie realizata din fondurile Uniunii Europene prin Programul Operational Regional (POR), care acorda 2.576.293 de lei, si din bugetul Consiliului Local Baia Mare, care pune la bataie 52.577 de lei.

In inima cartierului de romi

Viitorul centru va fi construit locul unei centrale dezafectate pe strada Electrolizei, zona recunoscuta ca fiind una populata de romi. Daca in faza initiala ideea amenajarii centrului ii avea in vizor doar pe romi, pe parcursul demararii proiectului coordonatorii acestuia au decis sa se adreseze unei arii mai largi de persoane.

“Am ales ca acest spatiu sa nu fie destinat doar romilor, pentru ca noi dorim ca acestia sa socializeze, si sa ii reintegram in societate. Centrul se adreseaza in egala masura si copiilor strazii, adultilor in cautare de un loc de munca sau femeilor singure cu copii mici, pana in sase ani”, a precizat Bogdan Gavra, din cadrul Serviciului Proiecte si Programe al Primariei.

Pentru a verifica daca persoanele care vor sa beneficieze de aceste servicii reprezinta intr-adevar cazuri sociale, SPAS va efectua o ancheta sociala din care sa rezulte nevoia pe care persoanele in cauza o au pentru aceste servicii.

Servicii complexe

Suprafata de care va dispune centrul este de aproximativ 1.000 de metri patrati, iar pe zona verde din fata centrului va fi amenajat un spatiu de joaca pentru copii. Mai mult, turnul din apropierea cladirii destinate bailor va fi transformat in spatiu pentru catarari, pentru tineri.

Conform proiectului, centrul va fi dotat cu o pre-gradinita, o sala pentru servirea mesei, o biblioteca cu sala de lectura, o sala multimedia, o spalatorie precum si cu centre de consiliere si formare profesionala. Conform proiectului, pana in luna august vor avea loc o serie de licitatii privind demararea lucrarilor, iar centrul va fi dat in folosinta din martie 2012.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.