CJ Arges a organizat atelierul de lucru local in cadrul proiectului “Politici Publice si intreprinderi Sociale” PASE

CJ Arges, proiect, PASE, atelier lucru, finantare, INTERREG IV C

Proiectul este promovat de noua parteneri, organisme publice de la nivel regional si local, o scoala de administratie publica si un centru public de formare, care provin din sapte state membre ale Uniunii Europene (Italia, Franta, Belgia, Germania, Polonia, Spania si Romania).

Proiectul PASE a demarat in luna noiembrie 2008 si se va finaliza in luna octombrie 2011.

Programul urmareste imbunatatirea eficacitatii politicilor publice regionale in promovarea si sustinerea antreprenoriatului social, ca un atu pentru dezvoltarea economica locala si competitivitatea teritoriala.

Aspectele abordate au fost antreprenoriatul social, cadrul legislativ, transferabilitatea bunelor practici, achizitiile publice sociale si diseminarea rezultatelor obtinute.

Rezultatele asteptate ale operatiunii se refera la o capacitate sporita a factorilor de decizie politica, autoritati publice locale, institutii publice, antreprenori sociali, mass media in detectarea nevoilor intreprinderilor sociale, favorizind astfel o dezvoltare locala durabila.

In cadrul atelierului au avut loc dezbateri legate de cadrul legal si financiar al intreprinderilor sociale, forme si potentiale stimulente in dezvoltarea lor in Romania, precum si modele de buna practica din cadrul Uniunii Europene, respectiv din Franta si Spania.

La proiect au participat reprezentanti ai administratiei publice locale si ai organizatiilor nonguvernamentale din judetul Arges.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.