CJ Maramures sustine un proiect european de sprijinire a IMM-urilor

CJ Maramures, proiect, fonduri europene, IMM, instrumente inovatoare

Reprezentantii delegatiei au dorit sa marcheze in acest mod jumatatea drumului parcurs de implementare a proiectului comun “Mini-Europe – Aplicarea unor instrumente inovatoare pentru dezvoltarea IMM-urilor in Europa”.

Proiectul “Mini-Europe” are rolul de a elabora un set intreg de instrumente economice aplicabile politicilor regionale cu precadere adresate intreprinderilor mici si mijlocii privite ca factor de dezvoltare a comunitatii. Fiecare tara participanta – Ungaria, Grecia, Olanda, Spania , Suedia , Marea Britanie si Italia a elaborat un set de bune practici economice.

Proiectul se aplica pe o durata de ani, avand un buget de doua milioane de euro din care 165.000 de euro, nerambursabili revin judetului Maramures.

In discutiile purtate cu reprezentantii proiectului “Mini-Europe”, presedintele Consiliului Judetean Maramures, a remarcat ca, in urma acestei colaborari se poate vorbi de proiecte durabile care vor sprijini IMM-urile, ca acestea sa isi poata dezvolta capacitate de inovare si transfer tehnologic in proiecte comune. Presedintele CJ Maramures a afirmat ca o serie de IMM-uri locale aplica cu succes formule economice specifice tarilor europene cu traditie in domeniu.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.