Ministrul Mediului si Padurilor a semnat un nou contract in sectorul de apa/apa uzata

Vrancea, contract, POS Mediu, proiecte, apa uzata, finantare

“Proiectul pe care il semnam este foarte important, intrand in categoria proiectelor mari, cu o valoare de 107.068.652 Euro fara TVA, din care 82.862.049 Euro reprezinta contributia Uniunii Europene. In acest an avem ambitia sa incheiem contracte pentru circa 2,6 miliarde de Euro, prin POS Mediu. De asemenea, va informez ca in 2010 am mai semnat un proiect important, pe Axa 1- Sectorul apa/apa uzata -, pentru Bistrita Nasaud si, iata, azi pentru Vrancea. Proiectul “Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Vrancea” va avea ca beneficiari 160 de mii de cetateni, acesta fiind un program regional de alimentare cu apa care rezolva problemele judetului pe termen mediu si lung. POS Mediu, gestionat de Ministerul Mediului si Padurilor este considerat de Uniunea Europeana drept cel mai bine structurat program, 80% din cele 5,6 miliarde de euro, reprezintand finantarea pe programe regionale de apa si deseuri” a declarat ministrul László BORBÉLY.

Acest proiect va fi implementat de catre operatorul regional de apa, S.C. Compania de Utilitati Publice SA Focsani, in calitate de beneficiar al finantarii POS Mediu.

Proiectul cuprinde investitii de reabilitare a puturilor de apa, a statiilor de tratare a apei potabile si a conductelor de aductiune, extinderea sistemului de distributie a apei potabile, statii de pompare noi si reabilitate, extinderea si reabilitarea sistemului de canalizare, precum si construirea si reabilitarea a cinci statii de epurare in localitatile Adjud, Focsani, Homocea, Marasesti, Odobesti si Panciu.

In cadrul evenimentului, Presedintele C.J. Vrancea, Marian Oprisan a declarat “Vreau sa multumesc Comisiei Europene, Ministerului Mediului si Padurilor si domnului ministru László BORBÉLY, pentru acest proiect. In acest moment judetul Vrancea deruleaza 2 programe importante si cu valori mari, prin POS Mediu, unul cu o valoare de 46,2 milioane de euro pentru ecologizarea judetului si altul, cel semnat astazi, cu o valoare de 107 milioane”.

Numarul proiectelor majore din sectorul de apa/apa uzata aprobate de Comisia Europeana spre a primi finantare din fonduri europene de postaderare, prin POS Mediu, se ridica, astfel, la cifra de 12.

Sursa: Ministerul Mediului si Padurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.