Prefectul de Harghita incurajeaza proiectele pentru dezvoltarea turismului

Prefectul Harghitei, Constantin Strujan, a indemnat comunitatile locale si agentii economici sa elaboreze proiecte pentru obtinerea de finantari pe baza Programului Operational Regional, in vederea dezvoltarii turismului din judet.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu a spus ca principala posibilitate de dezvoltare a judetului este turismul, Harghita beneficiind de un potential extraordinar in acest sens. Tocmai de aceea, el a indemnat autoritatile locale, agentii economici si asociatiile intercomunitare sa pregateasca proiecte pentru accesarea de fonduri puse la dispozitie de Uniunea Europeana si Guvern. Strujan a explicat ca fondurile pentru dezvoltarea turismului la nivel national in Programul Operational Regional se ridica la 330 milioane euro iar Harghita trebuie sa profite de aceasta oportunitate.

“Este o oportunitate imensa pentru a scoate la suprafata izvoarele de apa termala din Toplita sau Tusnad, pentru a amenaja statiunea Baile Santimbru, pentru a reabilita infrastructura din statiunea Borsec, pentru a repara drumul spre lacul Sfanta Ana sau pentru reamenajarea Lacului Rosu”, a spus Constantin Strujan.

In cadrul Programului Operational Regional se pot obtine fonduri atat pentru constructia infrastructurii din zonele turistice, pentru amenajarea obiectivelor turistice naturale, cat si pentru dezvoltarea turismului balnear sau pentru modernizarea si extinderea structurilor de cazare existente. Judetul Harghita dispune de foarte multe obiective turistice, dar numarul celor care viziteaza zona nu este atat de mare pe cat si-ar dori autoritatile, din cauza infrastructurii proaste si a lipsei unei strategii unitare in acest domeniu.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.