IMM-urile pot cere fonduri UE pentru proiecte noi din domeniul afacerilor ecologice

IMM, fonduri europene, proiecte, afaceri ecologice, CIP, ecoinovare, mediu

Proiectele vor fi finantate prin Programul pentru competitivitate si inovare.

Perioada de depunere a proiectelor se va termina pe 9 septembrie 2010.

IMM-urile care au dezvoltat un produs, proces sau serviciu ecologic care este fiabil din punct de vedere tehnologic, dar nu a reusit sa se impuna pe piata pot cere cofinantari ce acopera pana la 50% din costul total al proiectului.

Fondurile disponibile – 35 milioane euro pentru proiectele din 2010 – ar putea crea intre 45 si 50 de proiecte noi, se arata in comunicat.

“Aceasta cerere de propuneri de proiecte inovatoare ofera talentului antreprenorial european o sansa enorma de a prezenta idei noi pentru reducerea amprentei ecologice. Programul CIP pentru ecoinovare dovedeste ca protectia mediului este o afacere profitabila, iar numeroase produse si servicii demonstreaza ca cresterea competitivitatii si protectia mediului pot merge mana in mana”, a declarat comisarul european pentru mediu, Janez Potocnik.

Proiectele vor fi alese in functie de abordarea inovatoare, de potentialul de replicare pe piata si de contributia adusa politicilor europene de mediu mai ales din punctul de vedere al utilizarii eficiente a resurselor, potrivit CE, care mentioneaza ca in prezent, se deruleaza 44 de proiecte prin aceasta schema.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.