Primaria Bicaz implementeaza un sistem de colectare selectiva si gestionare a deseurilor

Bicaz, colectare, gestionare, deseuri, turism, finantare, proiect

Valoarea acestui proiect este de 650.000 euro, obiectivul general al proiectului este promovarea unui sistem de colectare selectiva si gestionare a deseurilor, in vederea reabilitarii mediului si dezvoltarii turismului.

Obiectivele specifice ale acestui proiect sunt: imbunatatirea gestionarii deseurilor in arealul Vaii Bicazului prin tehnologii de transfer si sortare, imbunatatirea capacitatii autoritatilor publice locale de a contribui la protectia mediului in vederea cresterii atractivitatii turistice a vaii Bicazului.

Rampa de transfer este construita in localitatea Tasca, deja s-au construit in Bicaz un numar de 41 de platforme betonate, unde vor fi amplasate cate trei containere speciale, unde cetatenii vor avea posibilitatea sa selecteze ei insisi anumite materiale reciclabile, cum ar fi sticla, plasticul, hartia. Prin acest proiect vom achizitiona de asemenea si masini moderne pentru trasportul deseurilor.

O alta noutate cu care se mandreste Primaria Bicaz este aceea ca au fost finalizate studiile de fezabilitate si a fost obtinuta aprobarea in vederea constructiei unui bloc de locuinte ANL, cu 30 de unitati locative, in cartierul Dodeni.

In cursul acestui an, se va incerca realizarea acestui proiect, daca vor exista fondurile necesare.

In ceea ce priveste aspectul blocurilor din oras, s-au facut demersuri in vederea aplicarii la programul de reabilitare termica a blocurilor, pentru anul 2010.

Din proiectele care vor fi puse in aplicare in perioada imediat urmatoare face parte amenajarea pietei la standarde europene, fiind deja incheiate studiile de fezabilitate, urmand sa fie intocmit proiectul tehnic.

Valoarea totala a proiectului de amenajare a pietei ar urma sa se ridice la valoarea de 10 miliarde de lei vechi, finantarea urmand sa se faca din fonduri provenind de la Consiliul local.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.