Targu-Mures: Bani europeni pentru natura din zona Calimani-Gurghiu

Targu-Mures, zona Calimani-Gurghiu, proiect, conservare, cofinantare

Proiectul “Asigurarea unei stari favorabile de conservare pentru habitatele prioritare din Calimani-Gurghiu” a fost lansat astazi la Reghi de catre reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Mures, in prezenta ministrului mediului, Borbely Laszlo.

Proiectul se va derula pana in anul 2012 sub coordonarea APM Mures, in parteneriat cu Directia Silvica Mures.

“Poiectul are drept scop reconstructia ecologica a habitatelor prioritare din situl Natura 2000 “Calimani-Gurghiu”, afectate insular in urma activitatilor antropice nedurabile din trecut. Hanitatele prioritare care fac obiectul acestui proiect sunr jnepenisurile cu bujor de munte defrisate din cadrul Parcului National Calimani, pasunile degradate cu teposica, situate in zonele subalpine joase si inalte din situl “Calimani-Gurghiu” si padurile aluviale cu arini din Parcul Natural “Defileul Muresului Superior”, degradate insular de taierile abuzive”, a precizat Calin Cengher, coordonatorul proiectului, din cadrul APM Mures.

Valoarea proiectului este de 941.000 de euro, din care 75% este asigurata de Comisia Europeana, restul cofinantarii revenind statului roman.

“Un aspect important consta in implicarea comunitatilor locale in activitatile proiectului, refacerea pajistilor naturale facandu-se prin stimularea revenirii la utilizarea practicilor traditionale de cosit si pasunat. De asemenea, celelalte lucrari de reconstructie vor fi realizate cu forta de munca locala”, a mai spus Calin Cengher.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.