413 milioane de euro atrase in regiunea Nord-Vest pentru agricultura si dezvoltare rurala prin PNDR

APDRP, PNDR, Nord-Vest, proiecte, finantare, proiecte, beneficiari

Cele mai accesate masuri au fost Masura 322 “Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale”, Masura 121 “Modernizarea exploatatiilor agricole”, Masura 123 “Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere” si Masura 313 “Incurajarea activitatilor turistice”.

Astfel, pana in acest moment, in cadrul Masurii 121 au fost semnate contracte de finantare pentru 1.529 de proiecte in valoare de 529,18 milioane euro, in cadrul Masurii 123 pentru un numar de 374 proiecte in valoare nerambursabila de 355,93 milioane euro, in cadrul Masurii 313 pentru un numar de 203 proiecte in valoare de 37,47 milioane euro, iar in cadrul Masurii 322 pentru un numar de 291 proiecte in valoare de 796,31 milioane euro.

La nivelul Regiunii 6 Nord-Vest au fost atrase fonduri nerambursabile in valoare de aproximativ 413 milioane euro, fiind semnate contracte de finantare cu 2.298 beneficiari.

Asadar, regiunea nord-vest ocupa primul loc intre cele 8 regiuni de dezvoltare in ceea ce priveste absorbtia fondurilor nerambursabile destinate agriculturii si dezvoltarii rurale. Din valoarea totala a tuturor contractelor semnate la nivel national, un procent de aproximativ 20% face parte din valoare contractelor semnate la nivelul regiunii 6 Satu Mare.

In cadrul Regiunii 6 Nord-Vest, cele mai accesate masuri din PNDR au fost cele care au vizat renovarea si dezvoltarea satelor, modernizarea exploatatiilor agricole, cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere, precum si incurajarea activitatilor turistice.

Beneficiarii din regiunea Nord-Vest prezinta un interes tot mai mare pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile, o dovada in acest sens fiind volumul constant ridicat al proiectelor depuse, precum si numarul mare de beneficiari care semneaza in continuare contracte de finantare.

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.