Sedinta Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Centru

Joi, 19 iulie 2007, la sediul Centrului de Studii Europene din comuna Arcus, judetul Covasna, va avea loc sedinta extraordinara a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Centru. Reprezentantii ADR Centru, presedintii consiliilor judetene din cele sase judete ale Regiunii, alaturi de primarii a 18 municipii, orase si comune se vor intalni pentru a dezbate subiecte importante pentru dezvoltarea pe viitor a regiunii.

Odata cu aprobarea Programului Operational Regional si a celor circa 410 milioane euro alocati Regiunii Centru din fonduri structurale, este prevazuta si constituirea unui Comitet de Monitorizare la nivel national, format din 24 de membrii. Regiunea Centru va fi reprezentata prin doi membrii care vor fi desemnati in cadrul acestei sedinte si care, alaturi de ceilalti, vor decide asupra criteriilor de selectie ale proiectelor, a progreselor si rezultatelor inregistrate la nivel regional si national.

Desemnarea membrilor unui alt organism deliberativ, denumit Comitetul Regional de Evaluare Strategica si Corelare (CRESC), precum si a regulamentului de functionare a acestuia, sunt alte puncte de pe ordinea de zi a sedintei. Reprezentantii acestei comisii vor avea atributii de evaluare a gradului in care proiectele finantate si-au atins obiectivele, precum si corelarea proiectelor finantate prin POR cu a proiectelor care sunt finantate din alte fonduri publice.

Un alt punct important supus dezbaterii membrilor CDR este proiectul de hotarare ce vizeaza aprobarea listei de proiecte finantabile prin POR, depuse pana in prezent la ADR Centru, precum si prioritizarea acestora pentru acordarea finantarii.

Ordinea de zi mai supune dezbaterii proiecte de hotarare ce privesc elaborarea Proiectului “Resurse regenerabile de energie – o solutie pentru dezvoltarea durabila a doua regiuni europene(RenERg-EuREg)”, avizarea Acordurilor de Parteneriat dintre ADR Centru si organismele intermediare ale Ministerul Educatiei si Cercetarii, precum si a Autoritatii Nationale pentru Cercetare stiintifica; aprobarea Planului Regional de Actiune pentru invatamant Profesional si Tehnic 2007-2013 si aprobarea Comitetului regional de selectie pentru proiectele depuse in cadrul Programului Phare CES 2005 “Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu”.

De asemenea mai sunt supuse atentiei membrilor CDR alte sase informari referitoare la activitatile ADR Centru.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.