Proiect european pentru extinderea retelei de apa si canalizare in judetul Suceava

Suceava, fonduri europene, proiect, investitie, finantare nerambursabila

Peste 200.000 de suceveni din cinci aglomerari urbane din judet vor beneficia de modernizarea si extinderea retelei de alimentare cu apa si retelei de canalizare. Presedintele CJ Suceava a declarat ca obiectivul principal al proiectului este ca gradul de conectare la retelele de apa si canalizare din judet sa atinga 80%.

Flutur a spus ca pana la sfarsitul acestui an ar trebui sa fie realizata documentatia tehnica astfel incat lucrarile sa fie incepute din 2011.

Totodata, Florin Butnar, director in cadrul Ministerului Mediului si Padurilor (MMP), s-a aratat optimist in ceea ce priveste finalizarea, pana la sfarsitul acestui an, a documentatiei, astfel incat in noiembrie-decembrie sa fie depusa spre aprobare la MMP si la Comisia Europeana.

Butnar a recomandat ca, in paralel cu intocmirea documentatiei tehnice, operatorul regional de apa canal ACET SA Suceava sa lucreze la documentatia de licitatie pentru ca aceasta sa fie pregatita dupa avizare.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat ca acest proiect vine in completarea celui derulat in prezent prin ISPA in municipiu si ca prevede extinderea retelei de apa si canalizare din municipiu, astfel incat de la un grad de conectare actual de 83% sa se ajunga dupa implementare la 96%, fiind probabil cel mai mare grad de conectare din tara.

Consultantul proiectului este un consortiu format din firma spaniola Eptisa Servicies de Inginieria SL si Eptisa Romania care a castigat licitatia organizata in acest sens pentru o valoare de 20,26 milioane lei fara TVA.

Consultantul urmeaza sa realizeze studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, analiza financiara, analiza cost-beneficiu, documentatia de atribuire si dirigentie pentru proiectul finantat prin POS – Mediu, Axa prioritara 1, in valoare de 120 milioane euro.

Conform documentatiei si a criteriilor principale impuse de POS pentru aglomerari de peste 10.000 locuitori si grad de conectare la finalul investitiei de peste 91%, se vor realiza investitii pentru alimentari cu apa si canalizare in aglomerarea urbana Suceava – Salcea, investitia fiind de 34 milioane euro, aglomerarea urbana Falticeni, cu o investitie de aproape 18 milioane euro, aglomerarea urbana Radauti, urmand sa fie realizate lucrari in valoare de 22,7 milioane euro, aglomerarea urbana Vatra Dornei cu investitii de 8,14 milioane euro si aglomerarea urbana Gura Humorului unde se vor realiza investitii de 17,2 milioane euro.

O suma de aproximativ 20 milioane euro este prevazuta pentru echipament, asistenta tehnica, proiectare, supervizare si alte cheltuieli neprevazute. Proiectul a fost aprobat in cursul anului 2009 de CJ Suceava.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.