Daniel Cadariu afirma ca CJ Suceava nu are competenta privind proiectele europene depuse de primari

Daniel Cadariu, Suceava, proiecte, fonduri europene, politica

Declaratia lui Cadariu vine ca reactie la afirmatiile deputatului PSD Ioan Catalin Nechifor care acuza “ingerinte politice” in acordarea punctajelor acestor proiecte.

In opinia lui Cadariu, prin “jocul de glezne” pe care-l face inaintea alegerilor interne, Nechifor doreste sa-si consolideze statutul de “voce” a opozitiei in judetul Suceava.

“Am aflat saptamanile trecute ca la nivelul conducerii Organizatiei Judetene a PSD Suceava se doreste o schimbare, acceptata inclusiv de actualul presedinte Gavril Marza. Dupa aceasta stire am sperat ca acesta este semnalul unei adevarate reforme a modului de a face politica in PSD Suceava. Constatam insa ca avem de-a face cu aceeasi Marie cu alta palarie”, a spus Cadariu.

El a apreciat ca Nechifor adopta acelasi mod de actiune si acelasi comportament cu ale predecesorului sau, facand afirmatii fara acoperire, fara documentare, cu atat mai mult cu cat si-a trecut in CV-ul personal, drept “piesa de rezistenta”, perioada in care a fost director la CJ Suceava, “din care se pare insa ca nu a invatat mare lucru”.

Cadariu a spus ca, in aceste conditii, Nechifor ar fi trebuit sa stie ca institutia Consiliului Judetean nu are nicio competenta si nu se poate implica in niciun fel in evaluarea proiectelor depuse de primarii in cadrul diferitelor programe de finantare europeana.

“Dar cum campania electorala interna pentru postul de presedinte al PSD Suceava este in toi, nimic nu mai conteaza cand candidatul Nechifor alearga dupa notorietate si vizibilitate, inclusiv in presa, facand afirmatii despre care opinia publica nu-si poate da seama daca au vreo legatura cu realitatea sau reprezinta cosmaruri nocturne ale parlamentarului sucevean”, a afirmat Cadariu, invitandu-l pe Nechifor sa depuna dovezile la institutiile competente.

Cadariu este de parere ca, daca exista dovezi in sprijinul acuzatiilor de incalcare a legii, acestea trebuie sa fie depuse la institutiile competente, avertizandu-l pe Nechifor ca tainuirea acestora poate fi considerata infractiune.

“Presupunand ca cele afirmate de domnul Nechifor ar avea vreo legatura cu realitatea, ar trebui sa aflam de unde detine acesta informatii cu privire la modul in care o comisie de evaluare dintr-o institutie publica isi desfasoara activitatea, atata timp cat deciziile acesteia nu sunt inca oficiale. Speram ca aceasta presupusa sursa de informatii sa nu aiba legatura cu faptul ca multi dintre colegii de partid ai domniei sale s-au intepenit pe functiile de conducere din unele servicii publice deconcentrate ale ministerelor”, a spus Cadariu.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.