Spitalul din Abrud este primul din regiunea Centru care beneficiaza de fonduri REGIO pentru reabilitare si modernizare

Abrud, spital, POR, domeniu 3.1, finantare, reabilitare, fonduri REGIO

Contractul de finantare, in valoare totala de aproape 2 milioane lei, din care suma nerambursabila este de 1.574.476,19 lei, va fi semnat pe 28 aprilie 2010, de catre domnii Tiberiu Ioan Ratiu, primarul orasului Abrud si Simion Cretu, director general ADR Centru.

Proiectul prevede imbunatatirea calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala si cresterea pe aceasta baza a calitatii serviciilor medicale, lista specializarilor propuse spre a beneficia fonduri nerambursabile in cadrul Ambulatoriului de la Spitalul din Abrud fiind: Pediatrie, Obstetrica-Ginecologie, Chirurgie generala, ORL, Medicina interna, Recuperare.

Durata de implementare a proiectului este de 8 de luni, principalele lucrari efectuate fiind inlocuirea tamplariei interioare si exterioare, inlocuirea acoperisului cladirii, recompartimentari incaperi conform normelor sanitare corespunzatoare cerintelor UE si construire rampe acces persoane cu handicap.

In plus, prin proiect vor fi achizitionate echipamente moderne de diagnostic: aparat analizator pentru laboratorul de ambulatoriu, aparat videoendoscopic, aparat combina electro-terapie, analizator biochimic, autoclav laborator, electrocardiograf, ecograf, generator oxigen.

Prin aceasta cerere de finantare, Unitatea administrativ – teritoriala Orasul Abrud, precum si locuitorii Tarii Motilor vor beneficia de cresterea calitatii serviciilor oferite in cadrul ambulatoriului, constand in prevenirea aparitiei sau dezvoltarii anumitor boli, in reducerea sau chiar eliminarea perioadei de spitalizare, accesul la servicii de sanatate acordate in conditii de igiena si siguranta.

Finantarea va fi acordata in cadrul Axei Prioritare 3, Domeniul Major de Interventie 3.1 – “Reabilitarea, modernizarea si echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate” al Programului Operational Regional, proiectul fiind primul de acest gen contractat la nivel regional in cadrul acestui domeniu de interventie.

“Domeniul de finantare referitor la investitiile in infrastructura medicala este deosebit de sensibil, la nivelul intregii tari. Fondurile pentru sanatate nu pot fi considerate aproape niciodata suficiente, deoarece, mai repede sau mai tarziu, fiecare dintre noi va apela la servicii medicale. In Romania sistemul medical este mult subfinantat, dar fondurile europene pot sa repuna pe linia de plutire acele institutii medicale care se dovedesc viabile si care ofera conditii din ce in ce mai bune pacientilor. Aceasta este ratiunea pentru care a fost pregatit acest domeniu in cadrul programului REGIO, iar acum asistam la prima semnare de contract pentru modernizarea infrastructurii medicale in regiunea noastra. Avem nevoie de infrastructura de sanatate de calitate in fiecare judet si localitate a regiunii, pentru a se asigura accesul egal al cetatenilor la serviciile medicale. Pe de alta parte, deoarece depunerea de proiecte pe acest domeniu al programului se va suspenda peste cateva zile, si la acest domeniu fondurile disponibile s-au dovedit insuficiente comparativ cu gradul nevoii de finantare”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Va invitam sa participati la evenimentul de semnare a contractului de finantare pentru proiectul “Modernizare, reabilitare si echipare corp cladire Ambulatoriu de spital Abrud”, in data de 28 aprilie 2010, ora 8.30, la sediul ADR Centru din Alba Iulia.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.