Programele nationale pentru IMM-uri, finalizate pana la toamna

In 2007, Agentia Nationala pentru IMM-uri se grabeste cu derularea programelor nationale pentru sustinerea intreprinzatorilor, astfel ca in toamna, la sosirea fondurilor structurale, programele nationale sa fie finalizate.

Anul acesta Agentia Nationala pentru IMM-uri are la dispozitie 22,3 milioane de euro pentru sprijinirea IMM-urilor de la bugetul de stat. Alte aproape 20 milioane de euro urmeaza sa soseasca in toamna sub forma de fonduri structurale pentru atenuarea decalajelor de competitivitate.

Pana in 2013, ANIMMC va derula fonduri structurale de 580 milioane de euro pentru cresterea competitivitatii micilor intreprinzatori.

Principala noutate survine la cel mai popular program al Agentiei, cel pentru investitii si modernizari, unde inscrierea la program se va face on-line, incepand de la un moment care va fi anuntat public de autoritati. Sunt eliminate astfel cozile de la Agentie, deplasarea intreprinzatorilor la Bucuresti, accesul e facil si transparent, explica presedintele ANIMMC. Principiul primul venit – primul servit se mentine.

O alta noutate importanta e ca intreprinzatorilor nu li se va impune o anumita banca agreata de ANIMMC, ca pana acum.

Noul presedinte al ANIMMC crede in forta exemplului personal, pozitiv. Astfel ca intreprinzatorilor care vor sa fie sustinuti din banii statului li s-ar putea cere, din acest an, obligatoriu, o declaratie prin care sa fie de acord sa fie popularizati ulterior ca exemplu. „In momentul cand se depune cererea de sprijin, solicitatul ar putea sa depuna o declaratie ca in cazul cand castiga sa-l putem da ca exemplu de buna practica”, sustine presedintele ANIMMC.

ANIMMC are in acest an 13 programe pentru intreprinzatori, in valoare totala de 78 milioane de euro.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.