Proiecte de 170 milioane lei pe masa consilierilor locali

proiecte, Iasi, reabilitare termica, fonduri europene, reabilitare termica

Municipalitatea pregateste un nou lot de blocuri care sa fie incluse in programul de reabilitare termica. La viitoarea sedinta a Consiliului Local vor fi supuse dezbaterii documentatii facute pentru 17 blocuri.

Costurile totale estimate prin indicatorii tehnico-economici se ridica la 9,5 milioane lei, din care 8,3 milioane lei reprezinta lucrarile de constructie si montaj. Din aceasta suma, aproximativ 4,15 milioane lei ar urma sa fie alocate de Guvern, 2,5 milioane lei de la bugetul local, iar restul din contributia proprietarilor.

Pe lista inaintata Consiliului Local se afla trei blocuri din Piata Unirii, patru de pe Soseaua Nationala si zece de pe strada Arges. “Noi vom trimite acum documentatiile. Nu stiu cand vom fi anuntati daca au fost sau nu acceptate in program si de cate fonduri vom beneficia”, a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primariei.

Astfel, alesii locali vor analiza documentatiile finale ale unor proiecte extrem de importante. Cele doua proiecte presupun investitii de peste 171 milioane lei si urmeaza sa fie depuse in perioada urmatoare pentru obtinerea de fonduri europene.

Un proiect este estimat la 87,1 milioane lei si vizeaza reabilitarea totala a strazii Pacurari, a Bulevardului Independentei si a strazii Elena Doamna. Proiectul prevede si amenajarea unui pasaj subteran rutier care sa lege strada Pacurari de Bulevardul Independentei. Pe strada Elena Doamna urmeaza sa fie modernizata si linia de tramvai. Al doilea proiect presupune modernizarea a 16 strazi si bulevarde din zona centrala, investitiile fiind estimate la 84,7 milioane lei.

Banii vor fi utilizati pentru reabilitarea a 17,6 kilometri de strazi cu o suprafata de peste 150.000 mp, modernizarea a aproape 85.000 mp de trotuare, amenajarea de piste pentru biciclisti cu o suprafata de 6.600 mp, amenajarea a aproape doua hectare de spatii verzi si reabilitarea a 3,5 kilometri de cale simpla de rulare de pe strada Muzicescu si de la Triumf pina la rond Agronomie.

Un alt proiect de pe ordinea de zi presupune reabilitarea a 123 de locuri de joaca pentru copii. Lucrarile sint estimate la 21,8 milioane lei, cu tot cu TVA.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.