Proiectul “Coruptia ne priveste pe toti” a fost lansat la Miercurea Ciuc

Miercurea Ciuc, coruptie, studiu, proiect, etica, transparenta

Scopul initiativei este cresterea gradului de implicare a societatii civile in prevenirea si combaterea coruptiei la nivel local, precum si promovarea integritatii si eticii, a responsabilitatii si a transparentei.

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a declarat ca proiectul isi doreste identificarea unor exemple de bune practici care sa ajute primariile si institutiile publice sa ofere cele mai bune servicii pentru cetateni, fara sa existe tentatia coruptiei.

La randul sau, presedintele executiv al Asociatiei de Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila Agenda 21, Nina Cugler, a explicat ca in cadrul proiectului va fi elaborat un studiu de perceptie a fenomenului coruptiei in randul cetatenilor din mai multe localitati ale judetului.

De asemenea, se pune un accent foarte mare pe informarea, constientizarea si responsabilizarea cetatenilor fata de aceasta problema. Din judetul Harghita participa la proiect, pe langa Consiliul Judetean, si primariile din Vlahita si Baile Tusnad. 200 de cetateni vor raspunde la intrebari legate de acest fenomen, raspunsurile urmand sa fie analizate de specialisti si vor sta la baza studiului elaborat.

Managerul judetului Harghita, Birtalan Jozsef, a precizat ca, in opinia sa, este tipul de proiect “soft”, care nu presupune investitii si nu are un buget foarte mare, dar care “lucreaza” la mentalitatea oamenilor si care poate avea un efect mult mai mare decat o campanie de amploare.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.