Turnu Severin: Doi kilometri de om, norma de munca pe bani europeni

Turnu Severin, fonduri europene, investitii, modernizare, drum

Lucrari executate in ritm de melc si cu forta de munca insuficienta. Este concluzia la care a ajuns presedintele Consiliului Judetean (CJ) Mehedinti, Marius Balu, in ceea ce priveste executarea lucrarilor pe un tronson al Drumului Judetean (DJ) 670, respectiv Marga- Baia de Arama.

Investitia presupune covor asfaltic si sistem pluvial, cu podete si canale de scurgere a apei de ploaie, pe o portiune de 35 de kilometri. Lucrarile sunt efectuate de un consortiu format din trei firme. Din pacate, potrivit presedintelui Marius Balu, resursele materiale si cele umane nu sunt alocate in mod corespunzator.

“Gradul de implicare si nivelul de seriozitate cu care trateaza lucrarea difera de la o firma la alta. Va asigur ca am luat deja toate masurile pentru a remedia defiecientele cat mai repede. Mi se pare inadmisibil sa tratezi 8 kilometri de drum judetean cu patru oameni. Va asigur ca voi sta pe capul lor, saptamana de saptamana, pana cand ne asiguram ca vor fi respectate prevederile contractual, fara sa se faca rabat de la calitate sau de la termenul de executie”, a precizat Marius Balu.

Finantarea investitiei, care se ridica la circa 30 milioane lei (fara TVA), se efectueaza prin Programul Operational Regional, datorita unui contract incheiat intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, prin Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia si Consiliul Judetean Mehedinti.

Termenul de executie al lucrarii este 1 august 2010, insa cel mai probabil acest termen va fi decalat, din motive obiective si anume consolidarea podului natural de la Ponoarele.

Alte 30 milioane lei pentru tronsonul Negoiesti- Floresti

Nu aceeasi situatie s-a inregistrat insa pe tronsonul Floresti- Negoiesti- Baia de Arama al aceluiasi DJ 670, unde lucrarile la reabilitarea asfaltului avanseaza foarte rapid. Pe acest sector, de 25 kilometri, se fac lucrari de modernizare care consta in consolidarea structurii rutiere, in asfaltarea acesteia si in constructia mai multor podete, ce vor fi finalizate pana la sfarsitul acestui an. Drumul a intrat in reabilitare prin Programul Operational Regional, suma alocata fiind de circa 30 milioane lei (fara TVA), fonduri nerambursabile.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.