Municipalitatea botosaneana a primit aprobarea pentru un nou proiect cu bani europeni

Botosani, investitii, fonduri europene, proiecte, finantare, obiective

Dupa ce a lansat proiectele privind reabilitarea soselei de centura si cel privind modernizarea ambulatoriului de specialitate de la Spitalul Sfintul Gheorghe, municipalitatea a fost instiintata recent ca a fost aprobat planul de dezvoltare pentru proiectul 1 de pe Axa 1. Acesta, potrivit primarului Catalin Flutur, vizeaza realizarea mai multor obiective din oras.

In cadrul planului de dezvoltare sunt incluse cinci proiecte cu finantare europeana care au toate sansele pentru a fi incepute anul acesta.

Planul de Dezvoltare cuprinde printre altele reabilitarea si modernizarea strazilor inelului principal de circulatie din municipiul Botosani: Calea Nationala, strazile Ion Pillat, Cuza Voda, Grivita, Savenilor, Parcul Tineretului, amenajare, modernizare si reabilitare accese pietonale si carosabile in zona Piata Centrala-Pietonal Transilvaniei, infrumusetarea prin iluminat a zonelor pietonale, Parcului “Mihai Eminescu” si Piata Revolutiei din municipiul Botosani cat si reabilitarea/refacerea zonelor pietonale si a Pietei Revolutiei, reabilitarea si modernizarea parcurilor: Junior, Primariei, Sucevei, Tineretului. Proiectul are o valoare de 16 milioane de euro iar lucrarile vor demara vara aceasta.

“Mai exact, aceste lucrari vor demara la iceputul lunii iulie, cand vom face licitata de executie. Vorbim de inelul principal de strazi din municipiul Botosani, strazi care se leaga de strazile de centura, de reabilitarea tuturor pietonalelor, respectiv Unirii, Bancar, Transilvaniei, a parcurilor din municipiul Botosani. Vom incepe clar cu Parcul Tineretului, cu Parcul Sucevei, Parcul Junior, parcul de linga Primarie. Este vorba in acest proiect si de realizarea parcarii subterane din zona Halei de carne de la Piata Centrala”, a spus primarul Catalin Flutur.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.