UE sprijina eforturile Romaniei in vederea cresterii ratei de ocupare a fortei de munca

Proiectul de infratire institutionala finantat prin programul Phare 2003 “Sprijin pentru intarirea capacitatii institutionale a Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca” a fost oficial lansat astazi la sediul Agentiei. Proiectul, cu un buget de 1.064.000 Euro, va creste capacitatea institutionala a ANOFM de a implementa programe de ocupare si de masuri active.

Partenerii in cadrul proiectului de infratire vor dezvolta un sistem de pregatire pentru personalul implicat in implementarea programelor de ocupare si de masuri active prevazute in Planul National de Ocupare a Fortei de Munca. Cursurile de formare vor include si pregatirea personalului in vederea viitoarei participari la derularea de proiecte finantate din Fondurile Structurale.

Proiectul are ca scop realizarea doua obiective specifice:

  • intarirea capacitatii ANOFM de a evalua, pregati si perfectiona personalul propriu in vederea asigurarii unui acces rapid al clientilor la intreaga gama de servicii precum si imbunatatirea calitatii serviciilor oferite;
  • infiintarea unui Centru National de Pregatire pentru personalul propriu al ANOFM pe deplin functional.

Experti ai partenerilor in proiectul de infratire din Italia si Marea Britanie se vor alatura eforturilor autoritatilor romane de a consolida rolul Agentiei, ca principala institutie in stimularea ocuparii fortei de munca si combaterea somajului. Institutiile implicate in acest proiect din partea Statelor Membre sunt Ministerul Muncii si Politicilor Sociale din Italia, Italia Lavoro (Agentie a Ministerului Muncii si Politicilor Sociale italian), Regiunea Veneto a Italiei, Veneto Lavoro (Agentie a Regiunii Veneto) si Centrul de Ocupare din regiunea de Nord-Est a Marii Britanii.

Sursa: , www.infoeuropa.ro, 28 septembrie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.