Prima editie a Tirgului National pentru Investitii in Turism

Mai multe banci romanesti au lansat oferte de creditare prin care investitorii din turism pot accesa finantari de pina la un 1 Milion Euro. La prima editie a Tirgului National pentru Investitii in Turism, care se desfasoara in perioada 27-28 septembrie la Teatrul National din Bucuresti, persoanele care vor sa dezvolte o afacere in turism pot lua legatura cu potentialii creditori.

Finantarile pentru dezvoltare turistica vor fi acordate pentru proiectele propuse de sectorul privat, pentru constructie, amenajare sau modernizare de pensiuni agroturistice, hoteluri, zone de agrement sau ecoturism. Persoanele sau companiile care doresc sa acceseze aceste finantari trebuie sa fie persoane juridice romane, sa nu se ocupe cu agricultura primara si sa aiba toate aprobarile pentru protectia mediului. Perioada de achitare a ratelor va fi trimestriala, iar durata finantarii este de maximum cinci ani. Valoarea maxima a finantarii poate ajunge la 1 Milion Euro. Printre participanti se numara Raiffeisen Bank, ING Bank, Alfa Bank, BCR, BRD, HVB Bank, Eximbank, BancPost, Banca Romaneasca, Agentia Nationala a Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Agentia SAPARD. Acestea vor prezenta companiilor si persoanelor interesate facilitatile oferite si programele de finantare derulate.

In acest an, au fost inaugurate 30 de hoteluri noi si 378 de pensiuni agroturistice, iar pentru sfirsitul acestui an investitiile in turism sint estimate la 300-400 Milioane Euro, valoare dubla fata de nivelul din 2003, a anuntat ieri pentru reporterii de la Evenimentul Zilei, ministrul transporturilor, constructiilor si turismului, Miron Mitrea, cu ocazia deschiderii Tirgului National pentru Investitii in Turism.

Sursa: , www.euractiv.ro, 28 septembrie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.