Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri si-a extins oferta

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) si-a extins oferta de garantare si la IMM-urile cu activitati de comert, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Pentru acestea, fondul garanteaza finantari atrase in scopul realizarii de investitii sau pentru construirea, reabilitarea, consolidarea sau extinderea imobilelor cu destinatie comerciala. “Legea 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii permite accesul la facilitatile oferite de lege pentru IMM-urile care-si desfasoara activitatea in agricultura, comert, constructii, industrie, servicii, transporturi si turism”, se mai arata in comunicat.

Fondul nu acorda garantii pentru beneficiarii de finantare care sunt organizati ca societati de leasing, societati de asigurari, societati de valori mobiliare, agentii imobiliare. Garantiile Fondului pot sa acopere pana la 75% din valoarea creditelor pe termen mediu si lung, dar nu mai mult de 500.000 Euro, respectiv 60% din valoarea creditelor pe termen scurt, dar nu mai mult de 400.000 Euro. De asemenea, fondul garanteaza si creditele acordate IMM-urilor nou infiintate, fara activitate, in proportie de maximum 80% din valoarea creditelor pe termen mediu si lung, respectiv de maximum 70% din valoarea creditelor pe termen scurt, cu aceleasi limite valorice. Comisionul de garantare este de 1,5% pentru garantiile acordate pentru creditele pe termen scurt, respectiv 2,5& pe an pentru garantiile acordate pentru creditele pe termen mediu si lung.

Sursa: , Adevarul online, 4 octombrie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.