Fonduri europene nerambursabile pentru statiunea Busteni!

Busteni, fonduri europene nerambursabile, POR, finantare

Primul dintre contractele semnate, “Reabilitarea patrimoniului cultural din statiunea Busteni”, este finantat din cadrul Domeniului major de interventie 5.1 “Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea, modernizarea infrastructurilor conexe”.

Bugetul total al proiectului este de 2.128.409,71 lei, din care: valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este de 1.346.499,98 lei, valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national este de 205.935,29 lei, iar cofinantarea eligibila a beneficiarului este de 31.682,35 lei.

Finantarea atrasa prin Regio va asigura restaurarea a doua obiective de patrimoniu – monumentul Ultima Grenada si Casa de Cultura – si va contribui astfel la cresterea numarului de turisti care vor participa la evenimentele culturale si artistice din statiunea Busteni.

Cel de-al doilea proiect finantat din Regio, unde unitatea administrativ-teritoriala orasul Busteni este beneficiar, are titlul “Modernizarea infrastructurii si cresterea calitatii serviciilor turistice in statiunea Busteni”.

Acesta este finantat in cadrul Domeniului major de interventie 5.2 “Crearea, dezvoltarea si modernizarea infrastructurilor specifice pentru valorificarea durabila a resurselor naturale cu potential turistic”.

Bugetul total al proiectului este de 15.197.393,42 lei, din care: valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este de 4.758.995,49 lei, iar cofinantarea eligibila a beneficiarului este de 4.758.995,49 lei.

Finantarea atrasa prin Regio va asigura: modernizarea a trei parcuri cu o suprafata totala de 14.100 ha, crearea unor structuri de agrement (amfiteatru, mini gradina botanica, pavilion muzical, sala de sport) si modernizarea unor structuri de agrement (centru polivalent, locul de joaca pentru copii si instalatia de iluminat a pârtiei).

Domeniul major de interventie 5.2 a avut doua sesiuni de depunere de proiecte in conditiile unei alocari financiare regionale de 22,177 milioane de euro.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.