Garantie municipala pentru finantarea unui proiect european in Teleorman

Teleorman, garantie, POS Mediu, finantare, alimentare

Primarul municipiului Alexandria, Victor Dragusin, a declarat ca administratia publica locala garanteaza imprumutul pe care il va contracta societatea comerciala Apa Serv SA Teleorman pentru a derula acest proiect din Programul Operational Sectorial “Mediu” – axa prioritara “Extinderea si modernizarea sistemelor de apa potabila si apa uzata”.

Valoarea totala a proiectului este de peste 122 milioane de euro, finantarea nerambursabila din Fondul de Coeziune reprezentand 81%.

In afara de Alexandria, beneficiare ale proiectului sunt consiliile locale din Turnu Magurele, Rosiorii de Vede, Zimnicea si Videle, unde se vor realiza investitii in infrastructura de apa si canalizare, conform obiectivelor strategice stabilite prin politica de coeziune a UE.

Hotararea Consiliului Local Alexandria privind garantarea imprumutului luat de Apa Serv SA a fost precedata de aprige discutii, pro si contra, intre consilierii PSD si PD-L, acestia din urma solicitand o transparenta totala in prezentarea datelor tehnice si economice ale proiectului.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.