Omul lui Udrea, un ofiter de securitate, are pe mana miliarde de euro

Gabriel Laurentiu Friptu, directorul Autoritatii de Management a Programului Operational Regional (POR) din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si a Turismului (MDRT) condus de Elena Udrea, a fost ofiter de Securitate, se arata intr-un document emis de CNSAS.

Potrivit Anchete Online, Gabriel Laurentiu Friptu, care gestioneaza acum fonduri europene de 4,4 miliarde de euro a adus, pe vremea regimului comunist, grave prejudicii libertatilor fundamentale ale omului.

CNSAS a introdus pe rolul Curtii de Apel Bucuresti o actiune pentru constatarea “existenta calitatii de lucrator al Securitatii in ceea ce il priveste pe domnul Friptu Gabriel Laurentiu”.

Functionarii CNSAS au descoperit ca seful fondurilor UE pentru dezvoltare regionala era inainte de 1989 locotenent major in cadrul Securitatii Municipiului Bucuresti, Serviciul 130.

Din acesta pozitie, directorul de astazi “a dispus urmarirea unor persoane cu o atitudine politica necorespunzatoare”, dupa cum se arata in cererea de chemare in judecata inregistrata la Curtea de Apel Bucuresti.

POR este unul dintre Programele Operationale romanesti agreate cu Uniunea Europeana, si un instrument foarte important pentru implementarea strategiei nationale si a politicilor de dezvoltare regionala. Este aplicabil tuturor celor 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei.

Bugetul total alocat POR este de aproximativ 4,4 miliarde euro in primii 7 ani dupa aderare (2007-2013). Finantarea UE reprezinta aproximativ 84% din bugetul POR. Restul provine din fonduri nationale, cofinantare publica (14%) si cofinantare privata (2%).

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.