Europarlamentar roman: Exista o serie de indicii de coruptie in derularea fondurilor europene

europarlamentar roman, fonduri europene, conflict, interese

Potrrivit acesteia, Romania absoarbe 10% din fondurile europene si ca se asteapta ca absorbtia acestor fonduri sa ajunga la maxim 30%.

“Daca accesam 30% acum, vom primi 30% in perioada urmatoare. Comisia Europeana va verifica firmele, daca este cazul”, a mai spus liberala.

“Am inaintat Comisiei Europene o cerere de a trimite o misiune de verificare a modului in care se atribuie fonduri europene in Romania. Am primit numeroase sesizari din partea ONG-urilor, mediului de afaceri, autoritatilor locale care au depus proiecte si au fost respinse fara explicatii. Toate aceste rapoarte constituie o baza pentru a trimite o misiune pentru a vedea cum impreuna cu Parlamentul Roman sa se remedieze lucrurile. Este vorba de suspiciuni, de coruptie si conflicte de interese la nivel inalt”, a spus aceasta.

Euroarlamentarul PNL, a anuntat ca reprezentantii Comisiei Europene au constatat ca in Romania un kilometru de drum este de 2-3 ori mai scump decat in alta tara si ca se acorda mai multe puncte pentru construirea de drumuri in evaluarea proiectelor depuse.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.