Primaria Panciu infiinteaza Politia Comunitara cu bani europeni

Primaria Panciu, proiect european, finantare, capacitate administrativa

Primarul Ion Petre a semnat contractul acestui proiect care va fi finantat de Fondul Social European prin intermediul Programul Operational “Dezvoltarea Capacitatii Administrative”.

Conform edilului, valoarea totala a proiectului european prin care se va infiinta, in orasul Panciu, Politia Comunitara este de 884.365 de lei, fara TVA, contributia Consiliului Local Panciu fiind de 17.687 lei, fara TVA, respectiv 2% din valoarea totala.

In conditiile in care bugetul orasului Panciu nu poate asigura infiintarea unui astfel de serviciu, am identificat ca solutie viabila realizarea acestuia cu fonduri europene.

Politia Comunitara este un serviciu care va veni in sprijinul cetatenilor orasului Panciu, consolidand ordinea si siguranta publica. Siguranta deplina a celor peste 10.000 de panceni a fost, este si va fi o preocupare de baza a administratiei pe care eu o conduc”, este de parere primarul Ion Petre.

Proiectul “Servicii eficiente si de calitate pentru cetatenii orasului Panciu” prevede ca Politia Comunitara sa fie compusa, pentru inceput, din 15 persoane, care vor urma un curs de limba engleza, unul de PC, un curs privind drepturile omului si un altul de egalitate a sanselor.

De asemenea, la aceste cursuri vor participa doi consilieri locali din cadrul Comisiei de Ordine Publica a Consiliului Local Panciu si trei salariati ai Primariei.

Proiectul care se va implementa in termen de 12 luni prevede realizarea unui Manual al Politistului Comunitar care va cuprinde reguli de conduita si proceduri standard pentru politistii comunitari. In ceea ce priveste dotarea Politiei Comunitare, vor fi achizitionate, in leasing, doua autoturisme Logan, 10 statii de emisie-receptie dar si alte echipamente necesare desfasurarii activitatii politistilor comunitari.

“In 12 luni, cetatenii orasului Panciu vor vedea pe strada primii politisti comunitari. Finantarea acestui proiect este o realizare importanta a Primariei orasului Panciu. Sper ca implementarea lui sa ridice gradul de siguranta la nivelul orasului, asa cum se asteapta si cetatenii”, a spus primarul Ion Petre.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.