Centre de informare pentru IMM-uri

Ieri a fost semnat un protocol intre Agentia Nationala pentru IMM si Cooperatie (ANIMMC), Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti (CCIRB) si Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) ce are ca scop sprijinirea intreprinzatorilor in procesul de informare si acces la programele oferite de ANIMMC si Fondul National de Garantare.

Parteneriatul consfintit ieri va oferi acces mai usor la consultanta oamenilor de afaceri, intreprinzatorii sau persoanele care doresc sa initieze o afacere vor avea la indemana noi mijloace de informare si acces mai facil la sursele de finantare, prin intermediul Centrelor de Informare si Consultanta in Teritoriu.

Astfel, reprezentantii IMM-urilor sau cei care au idei de afaceri si doresc sa le puna in practica se vor putea informa despre modalitatile de obtinere a unui credit, despre programele si proiectele destinate micilor intreprinzatori, precum si despre integrarea in Uniunea Europeana, pietele externe si conditiile de competitivitate pentru accesul pe aceste piete. “Este o actiune buna, laudabila, mai ales ca peste 90% dintre membrii camerelor de comert sunt intreprinderi mici si mijlocii. Fiecare dintre noi vom veni cu contributia noastra, astfel incat intreprinzatorul sa gaseasca informatii si actiuni comune in vederea simplificarii unor demersuri, cum a fost, de exemplu, reducerea la trei zile a timpului necesar infiintarii unei intreprinderi”, a declarat ziaristilor de la Jurnalul national, George Cojocaru, presedintele CCIRB. “Constituirea centrelor de Consultanta si Informare este o oportunitate extraordinara de a ajuta micile intreprinderi sa-si finanteze ideile”, a afirmat la randul sau Silvia Ciornei, presedintele FNGCIMM.

Centrele de informare vor functiona in sediile teritoriale ale CCIRB si ale CNIPMMR, unde fiecare dintre cele patru institutii va avea un reprezentant.

Sursa: , Jurnalul National online, 26 octombrie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.