140 milioane euro pentru infrastructura rurala prin SAPARD 2001

Aproximativ 250 de localitati vor beneficia, prin programul SAPARD pentru anul 2001, de finantari in valoare de 140 Milioane Euro pentru realizarea proiectelor de infrastructura rurala, a declarat, la Suceava, directorul general al Agentiei SAPARD, Gheorghita Corbu.

Corbu a mentionat ca primul acord de finantare pentru proiecte SAPARD, din anul 2000, a fost inchis dupa ce fondurile alocate, de circa 200 Milioane Euro, au fost atrase integral. „La situatia in care se afla satul romanesc nu ne permitem sa nu folosim, la maxim, toate fondurile alocate pentru imbunatatirea vietii locuitorilor din mediul rural. Avem nevoie de fiecare eurocent pe care Comisia Europeana ni-l pune la dispozitie”, a spus ziaristilor de la ziarul Azi Corbu.

El a precizat ca fondurile din primul acord de finantare au fost utilizate pentru realizarea a 450 de proiecte, printre care construirea a 2.000 de kilometri de drumuri comunale, retele de canalizare in lungime de 1.700 de kilometri si retele de apa de 3.000 de kilometri. Potrivit lui Corbu, pana la sfarsitul acestui an vor fi achitate jumatate din sumele din cel de-al doilea acord de finantare pentru programul SAPARD, iar Agentia SAPARD Romania va solicita Comisiei Europene acreditarea pentru alte patru masuri, pe langa cele doua existente in prezent, privind modernizarea infrastructurii rurale si promovarea produselor agricole.

Sursa: , Ziarul Azi online, 25 octombrie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top