
„Important e ca pe criza asta nu s-au scazut salariile medicilor, iar veniturile la spital nu au scazut, ci din contra, au crescut. Am castigat cateva proiecte care ne dau posibilitatea sa ne dezvoltam. Urmeaza sa deschidem noul salon de urgente, pentru care vom avea nevoie si de personal. Salonul de reabilitare fizica a fost deschis acum un an, tot in urma unui proiect castigat. Mai avem si altele pe care le vom aplica”, a declarat Aurelia Dehelean, directorul adjunct al spitalului „Diosszilagyi Samuel”, din Mako.
Fonduri pentru Timisoara
Prea putini manageri de spitale din Timisoara au atras fonduri europene pentru a imbunatati conditiile. Spitalul Municipal este insa o exceptie.
„Am castigat un proiect Phare pentru clinica de oftalmologie, pe cooperare transfrontaliera Romano-sarba, de 7-800 de mii de euro, pentru aparatura de chirurgie vitro-retiliana. Avem un altul, facut de primarie, pentru reabilitarea ambulatoriului de la maxilo-faciala, iar la un altul suntem parteneri cu Universitatea Szeged, tot pentru un proiect transfrontalier, pentru un aparat de 5-600 mii euro, pentru clinica de Radioterapie”, a spus Daniel Malita, managerul de la Municipal.
„Altii au fost mai iuti”
Si Spitalul de Copii „Luis Turcanu” a depus un proiect pentru amenajarea unei banci de celule si tesuturi, cat si un proiect de amenajare ambulatorie.
„De abia in 2010 s-au accesat proiecte europene. Unele au sanse de castig, pentru altele au trecut termenele. Sunt dificile, e foarte multa documentatie. Ne-a venit in ajutor si Primaria care a depus un proiect, dar altii au fost mai iuti ca noi si am pierdut proiectul”, a spus Eugen Boia, directorul spitalului „Luis Turcanu”.