Municipalitatea ieseana pretinde ca nu mai stie cum sa calculeze bugetele proiectelor europene: cu TVA de 19% au 24%

Iasi, calcul, majorare TVA, proiect, buget, finantare, POR

In prima sedinta a Consiliului Local ar urma sa se aprobe documentatia necesara obtinerii finantarii. Sefii Primariei nu stiu insa cit ar trebui sa fie partea de TVA. intreaga documentatie a fost realizata cu o taxa pe valoare adaugata de 19%. Noul TVA decis de Gu­vern este insa de 24%. Urmatoarea sedinta a Con­siliului Local ar urma sa aiba loc pe data de 5 iulie.

“Am discutat si la nivelul Ministerului Dezvoltarii. Nici ei nu stiu cum ar trebui sa facem. Cred ca vom propune Consiliului Local sa aprobe documentatia asa cum o avem, cu amendamentul ca, daca va fi nevoie, vom modifica proiectul cu valoarea majorata de TVA”, a declarat Cosmin Coman, seful Directiei de Programe si Servicii pentru Comunitate, din cadrul Primariei.

El a mai spus ca in cazul in care va fi nevoie de modificarea TVA la nivelul intregii documentatii, acest lucru va dura in jur de o saptamina. Proiectul Centrului Tehnologic Regional are acum o valoare totala de aproximativ 18,5 milioane lei. Investitia ar urma sa fie realizata in zona CUG, finantarea fiind asigurata in proportie de 50% cu fonduri europene. Municipalitatea poate obtine in jur de 110 milioane euro, fonduri nerambursabile, pe axa I din Programul Operational Regional.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.