MDRT: Numarul proiectelor cu nereguli la procedurile de achizitie publica este de sub 3%

MDRT, POR, nereguli

“Pentru implementarea proiectelor cu finantare europeana din cadrul Programului Operational Regional, procedurile de achizitie publica sunt realizate de catre fiecare beneficiar in parte, nu de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, prin urmare, deficientele si neregulile constatate in cadrul acestor proceduri nu apartin MDRT, asa cum gresit s-a afirmat in unele publicatii.

Reverificarea procedurilor de achizitie publica pentru implementarea proiectelor din cadrul POR a fost efectuata chiar de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional.

De asemenea, tot Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului este cel care aplica corectii financiare in cazul proiectelor la care sunt descoperite nereguli, procedura care se foloseste de fiecare data cand este cazul. Corectiile financiare stabilite de MDRT pot fi contestate de catre beneficiarii proiectelor vizate. Informatii generale despre corectiile financiare aplicate de catre MDRT au fost facute publice in mai multe randuri.

Comparativ cu numarul total al contractelor de finantare incheiate de MDRT cu diferiti beneficiari (2638 contracte la 31 octombrie 2011), numarul proiectelor cu nereguli la procedurile de achizitie publica derulate de catre beneficiari este de sub 3%, deci cifrele avansate in anumite publicatii nu au nici un temei real.

Rezultatele reverificarilor comunicate de catre Ministerul Afacerilor Europene au fost interpretate in mod neprofesionist si tendentios, in conditiile in care, Programul Operational Regional are cel mai mare grad de absorbtie dintre cele sapte programe operationale care se deruleaza in Romania, respectiv 7,37% – sume rambursate de Comisia Europeana in raport cu alocarea pentru 2007 – 2013, conform datelor oficiale ale Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale.”

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.