In 2012 s-au acordat cu 33% mai multe garantii IMM-urilor comparativ cu anul trecut

IMM-uri, garantii

De aceste garantii au beneficiat, in prima parte a anului in curs, un numar de cca. 2.200 de IMM-uri, in crestere cu 33% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar numarul de garantii emise a depasit cifra de 2.400, in crestere cu cca. 36% fata de primul trimestru al anului 2011.

Analiza comparativa a celor doua perioade a identificat, de asemenea, continuarea trendului pozitiv inregistrat in accesarea garantiilor aferente proiectelor finantate din fonduri europene.

Astfel, in trimestrul 1 din 2012, valoarea acestor garantii s-a dublat in raport cu aceeasi perioada a anului 2011, atingand un nivel de peste 20 milioane EUR. Un trend similar s-a inregistrat si in cazul acordarii de garantii pentru derularea programelor guvernamentale, valoarea acestora atingand un nivel de peste 32 milioane EUR, fata de 15 milioane EUR in primul trimestru 2011.

In acelasi context, reluarea activitatii de garantare a IMM-urilor in cadrul programului Kogalniceanu, din luna martie a.c., a insemnat deja sustinerea unui numar de cca. 220 de intreprinderi, beneficiari de garantii in cuantum de peste 4 milioane EUR.

Sursa: www.fngcimm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.