MCSI: 122 de proiecte ale IMM-urilor sunt finantate din fonduri structurale in vederea cresterii accesului la Internet

POSCCE, internet, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, MCSI

Operatiunea 3.1.1. este partea Axei Prioritare 3 “TIC pentru sectoarele public si privat” a Programului Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”.

Suma aprobata spre plata catre intreprinderile mici si mijlocii reprezinta 78% din suma contractata in cadrul primului apel de proiecte aferent operatiunii in cauza.
Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale ramane astfel unul dintre ministerele cu cel ridicat grad de absorbtie a fondurilor europene.

In cadrul primului apel de proiecte al operatiunii 3.1.1. “Sprijinirea accesului la Internet si la serviciile conexe” au fost semnate cu intreprinderile mici si mijlocii 122 de proiecte in valoare totala de aproximativ 5,6 milioane lei.

Proiectele contractate au ca obiectiv conectarea intreprinderilor la internet de mare viteza, precum si dotarea cu echipamente IT corespunzatoare.
Astfel au fost finantate:
– Cheltuielile pentru achizitionarea de server, calculatoare personale tip desktop/portabile, monitoare, echipamente de retea, echipamente periferice etc.;
– Cheltuielile pentru realizarea retelei LAN necesara pentru implementarea proiectului;
– Cheltuielile pentru achizitionarea licentelor software pentru server, licentelor necesare operarii calculatoarelor personale tip desktop/portabile, licentelor software antivirus, precum si pachetelor software tip office;
– Cheltuielile pentru achizitionarea unui website de prezentare a companiei/ONG-ului;
– Cheltuielile pentru achizitionarea unui nume de domeniu nou “.ro” direct de la furnizorul national de domenii “.ro”;
– Cheltuielile privind achizitionarea solutiei de semnatura electronica;
– Cheltuielile privind achizitionarea de aplicatii informatice specifice pentru persoanele cu dezabilitati.

Implementarea proiectelor mentionate anterior contribuie la dezvoltarea companiilor, oferind conditii optime de a face fata noilor provocari tehnologice, noilor piete si competitivitatii globale.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) este institutia care are rolul de a realiza politica Guvernului in sectoarele comunicatiilor electronice si audiovizuale, serviciilor postale, tehnologiei informatiei si in domeniul serviciilor societatii informationale si ale societatii bazate pe cunoastere din Romania.
Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitati: www.mcsi.ro.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.