Semnare contract POS Mediu – Dambovita

Dambovita, POS Mediu, apa, proiect, program Rabla, investitii

Beneficiarul proiectului, ce are o valoare de 140 milioane Euro fara TVA, este Operatorul Regional S.C. Compania de Apa Targoviste-Dambovita S.A, durata de implementare fiind de 42 de luni, respectiv perioada 2010 – 2013.

“Proiectul pentru care am semnat astazi, este al 14-lea proiect pe ape prin POS Mediu, fiind totodata unul dintre cele mai mari derulate in Romania. La nivelul Uniunii Europene, tara noastra e pe primul loc pentru proiecte majore de investitii, cu o valoare totala de aproximativ 2,2 miliarde de euro”, a subliniat ministrul László Borbély.

Proiectul, de care vor beneficia aproximativ 172.000 locuitori, presupune investitii in tratarea si distributia apei potabile, precum si colectarea si tratarea apelor uzate pentru municipiul Targoviste si localitatile Moreni, Gaesti, Pucioasa, Fieni, Titu, Branesti, Razvad, Dragomiresti si Moroieni.

In cadrul conferintei de presa, ministrul Mediului si Padurilor a reamintit: “Ministerul gestioneaza 2 programe de succes ce au venit in ajutorul cetateanului, acestea fiind Rabla si Casa Verde. In ceea ce priveste Programul Rabla am ajuns la 162.000 de vouchere predate si 33.000 de masini noi cumparate. Motivul pentru care cele 2 programe au succes este ca am gasit formula prin care ambele parti implicate au un castig: atat autoritatile cat si cetateanul”.

Dupa semnarea contractului ministrul Mediului si Padurilor s-a deplasat la Aninoasa, pentru a vizita groapa de gunoi ecologica. László Borbély si-a exprimat satisfactia ca pana la finele anului 2010 judetul Dambovita va deveni primul judet din Romania, care printr-un proiect ISPA in valoare de 26 milioane euro va avea un sistem integrat de management al deseurilor cu toate componentele implementate.

Sursa: Ministerul Mediului si Padurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.