45 de milioane de lei din Fondul de mediu pentru zonele afectate de inundatii

inundatii, finantare nerambursabila, investitii, fenomene meteo

Suma alocata sub forma de finantare nerambursabila din bugetul Administratiei Fondului de Mediu va fi atribuita judetelor Iasi, Tulcea, Harghita si Covasna.

Tot in cadrul sedintei de guvern s-a adoptat hotararea de guvern, prin care se va aloca suma de 15 milioane lei sub forma de finantare nerambursabila, pentru sustinerea lucrarilor din Faza I la obiectivul de investitii “Stabilizarea dupa calamitati a alunecarilor de teren si refacerea cailor de acces intre comunele Malu cu Flori si Pucheni”.

“Anul acesta s-au alocat cei mai multi bani din 1990 pana in prezent pentru prevenirea inundatiilor. Doar din fondul de mediu au fost alocate 438 milioane de lei pentru urmatorii 3 ani, iar suma totala care a fost atribuita pentru anul 2010 ajunge la circa 900 milioane de lei” a declarat la finalul sedintei de guvern Ministrul Mediului si Padurilor, László Borbély, adaugand, ca in doua saptamani va fi introdus in sedinta de guvern Strategia nationala de management al riscului la inundatii pe termen mediu si lung.

Sursa: Ministerului Mediului si Padurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.